Aanbevolen door uw gids

Uw gids wijst u de weg op Terschelling. Dit geldt niet alleen voor de echte natuur, maar ook voor het echte Terschelling. Het gaat u toch vooral om uw ontdekkingsreizen op Terschelling, uw zoektocht naar alles wat typisch Terschellings is, naar de eilander sfeer?

Oosterend

Heartbreak Hotel
Hèt strandpaviljoen van Terschelling, waar u op de Boschplaat de laatste koffie voor Ameland drinkt op het strand van Oosterend. Hier keert u weer terug naar de jaren vijftig. Zoals wij vlak na de oorlog weer genoten van de herwonnen vrijheid, met weinig geld maar veel rock and roll. We konden toen van alles gebruiken: strands hout, schotten en planken. Met een opwindbare grammofoon draaiden we singletjes van Elvis, Pat Boone, Roy Orbison, Little Richard, Jerry Lee Lewis met Great Balls of Fire en Woman Love. Dit beleeft u allemaal opnieuw, samen met eilanders en uw gastheer 'Flang'. Zo noemen wij hem. Officieel heet hij Willem Andries Cupido. In het hoogseizoen maakt u kennis met een echte rock&rollband van de Blue Moon Boys. Het kan zelfs gebeuren dat Elvis onverwacht op bezoek komt, want hij is niet dood. U kunt hier eten, drinken en swingen tot laat. Voor het geval u duizelig bent van het feest, rijdt een nachtbus u desnoods helemaal naar West. Folder van Terschellinger Natuurtochten hier verkrijgbaar.

Eetcafé De Boschplaat

Ook dit adres is gezellig ouderwets. Het hangt hier vol oude, mooie emaille reclameborden waar Nederland van vol hing, voor en na de oorlog. Het is een echt duinvermaak. Zo noemden wij een eetgelegenheid aan de duinrand. Jong en oud, groot en klein is hier welkom. U kunt hier, terwijl u op het eten wacht gezellig ganzenborden of u ergeren met 'Mensch erger je niet'. Uw gids beveelt u hier van harte de 'duitse biefstuk van Bert' aan: lievelingshapje van de gids zelve. De mosselpan is ook niet te versmaden. Dat geldt ook voor de visgerechten. Terschellingers komen ook hier graag een hapje eten of zitten eventjes aan de bar, tussendoor of na het werk en voor het eten. Folder van Terschellinger Natuurtochten hier verkrijgbaar.

Daan Pootjes en Toos

Terschellinger boeren familie in de laatste boerderij van Terschelling en de enige buitendijkse boerderij van Nederland, ook de enige boerderij op de Boschplaat, Europees natuurreservaat. De familie verhuurt ook appartementen. Zo behoort u dan tot de weinige Nederlanders die hun vakantie op de Boschplaat doorbrengen bij een echte Terschellinger boerenfamilie. Daan is bovendien nog een bekend paardenfokker van het friese volbloedstamboek. In de middeleeuwen was dit hèt ridderpaard bij uitstek, een prachtig, zwartglanzend, majesteitelijk koudbloed paard. Als u met de huifkar de Boschplaat op gaat dan kan het gebeuren dat u Daan Pootjes ook nog als koetsier meekrijgt.

Vogelexcursie: Tweede Duintjes op de Boschplaat

Ook in het broedseizoen kunt u mee met de boswachter van Staatsbosbeheer, SBB naar de Tweede Duintjes, duineiland in de westelijke kwelder van de Boschplaat, Europees natuurreservaat! Dit is een hoogtepunt voor vogelliefhebbers. De boswachter vertelt u van alles over vogels en hun broedgedrag. Hij vertelt u over meeuwenkolonies en de zeldzame lepelaarskolonie alhier. Op onze dagtocht naar de Derde Duintjes, duineiland in de oostelijke kwelder van de Boschplaat, dagtocht van Terschellinger Natuurtochten, kunt u o.a. vanaf de Derde Duintjes van dichtbij ook zicht hebben op de lepelaarskolonie.

Fietsenverhuur Albert de Boer

Aan de zuidkant van de dorpsstraat van Oosterend. Hier kunt u, terwijl u wacht, kleine reparaties laten verrichten, zoals lekke band, gebroken ketting en dergelijke. Als u, komende van de Boschplaat, nog helemaal naar Midsland of West moet is dit een uitkomst. Zo kunt u ook, als u bijvoorbeeld in Midsland of West logeert, de bus nemen naar Oosterend; daar een fiets huren en daarvandaan prachtige fietstochten over de Boschplaat maken. Ook erg handig als u met Terschellinger Natuurtochten meewilt naar de Derde Duintjes in de oostelijke kwelder van de Boschplaat. U hoeft dan niet eerst nog 10 tot 15km heen en na afloop nog eens 10 tot 15km terugfietsen.

Hoorn

Eetcafé De Groene Weide

Dit is de 'Tempel van Hessel', waar de grote meester, hoogst persoonlijk muzikaal optreedt. Hessel van der Kooij is een geboren en getogen eilander.
In de winter is de Groene Weide een echt Terschellinger dorpscafé met biljart. In de zomer is er gelegenheid om te dansen. Misschien komt u er nog een bekende Nederlander tegen. In het hoogseizoen kunt u er beter al vroeg naar toe gaan, want het is er al gauw eivol. Beschut en gedeeltelijk overdekt terras op het zuiden, aan de gezellige Dorpsstraat. Vanaf dit terras kunt u een aardig beeld krijgen van het dorpsleven van het meest Terschellingse dorp van Terschelling. Populair bij toeristen. Tezamen met het café-restaurant De Reis zijn dit in de winter en het vroege voorjaar de eerste adressen, waar het, na een tocht op de Boschplaat, warm en gezellig vertoeven is.

Spaans Tapas Restaurant "De Reis"

"el grande fiesta de isla", ofwel "het grote eilander feest" Het restaurant wordt door eilanders gerund, maar het ademt een Spaanse sfeer. Je zou kunnen zeggen: "Dit is Spanje op z'n Terschellings". Van oudsher hebben Terschellingers, als zeevarend volk, o.a. banden met Spanje. U kunt hier zeer vele, kleine, lekkere hapjes eten en vele lekkere wijnen en verdere drankjes drinken. Dit is het adres om lekker, uitgebreid te gaan eten. Eilanders komen hier graag. Na en tocht over de Boschplaat is dit een van de eerste plekken, waar u in de winter gezellig kunt opwarmen, letterlijk en figuurlijk. In de zomer kunt u, behalve binnen, ook gezellig in de tuin of op het terras aan de gezellige Dorpsstraat zitten. Vanaf dit terras kunt u een aardig beeld krijgen van het dorpsleven van het meest Terschellingse dorp van Terschelling.
Folder van Terschellinger Natuurtochten hier verkrijgbaar.

Restaurant Koegelwieck

Dit hotel-restaurant wordt gerund door een jong eilander echtpaar uit Hoorn. De baas is kok, altijd goed. Hij kookt volgens de hollandse keuken, maar dan heel verfijnd. Het restaurant is heel knus. Omdat de accommodatie klein is het nodig vantevoren te bespreken. Aan de achterkant is een beschut romantisch terras in de tuin; aan de voorkant een beschut zonnig terras op het zuiden, aan de gezellige Dorpsstraat. Vanaf dit terras kunt u een aardig beeld krijgen van het dorpsleven van het meest Terschellingse dorp van Terschelling. Folder van Terschellinger Natuurtochten hier verkrijgbaar

Café Restaurant Slijterij Zonneweelde

Gezellig ouderwets-degelijk Terschellinger café met nog een echte stamtafel voor Terschellingers. Enig overgebleven café met slijterij van Nederland. Ook kunt u hier heel betaalbaar gezellig eten. Het beschutte terras kijkt uit op de gezellige Dorpsstraat en het is leuk gelegen in de tuin. Hier is ook een speeltuin voor de kinderen. Het is de enige speeltuin van Terschelling. De verzameling verschillende bierglazen is heel bijzonder: 1154 stuks! De eigenaar, Tjebbe Cupido, stamt af van de eerste busondernemer van Terschelling. Het café hangt dan ook vol met oude foto's van het roemrijke Terschellinger verleden van het openbaar vervoer. Zo moest men op Terschelling, als men aan de route van de bus woonde en men meewilde, een witte vlag uithangen. Folder van Terschellinger Natuurtochten hier verkrijgbaar.

Fietsenverhuur Terpstra

In het centrum van Hoorn, naast warenhuis Ben van Alles. Hier kunt u fietsen huren met accessoires zoals kinderzitjes, windschermen, aanhangwagentjes, aanhangfietsjes en verder bolderwagens. De vader heeft fietsenverhuur, schuin tegenover café De Groene Weide. Het is een Terschellinger familiebedrijf.
De moeder is kerkorganist in de NH kerk van Hoorn.

Fietsenhandel verhuur en reparatie Cor Bakker

Aan de westkant van Hoorn gelegen. Hier kunt u fietsen huren, kopen en laten repareren. In de winkel is van alles te koop voor tweewielers, tuin- en boswerk. Als fietsliefhebber komt u hier goed aan uw trekken. Cor Bakker is de techneut van het dorp. Folder van Terschellinger Natuurtochten hier verkrijgbaar.

Warenhuis Ben van Alles

Dit is nog een 'winkel van Sinkel', een echte Terschellinger dorpswinkel, waar u terecht kunt voor uw eerste levensbehoeftes zoals brood, boter, koek, gebak, eieren, koffiemelk, suiker, snoepgoed, maar ook wat serviesgoed en keukengerei, prentbriefkaarten, postzegels, souvenirs, speelgoed, strandspullen en klein meubilair. Dit is een boekingskantoor van Terschellinger Natuurtochten.

Huifkarbedrijf, paardenverhuur en -rondritten Terpstra

Rients Terpstra runt dit oude en gerenommeerde, echt-Terschellinger huifkarbedrijf. Sinds het begin van de jaren dertig is deze onderneming al actief. De koetsiers zijn echte terschellingers. Tijdens hun tochten hoort u vele Terschellinger verhalen en anekdotes en ze hebben ook nog verstand van wat biologie, zoals iedere echte terschellinger. Hier kunt u ook paarden huren, voor groepen en particulieren. Folders van Terschellinger Natuurtochten hier verkrijgbaar.

Cafetariawagen "Lobke"

Aan de Badweg. Gezellig, zonnig terras aan de rand van het Hoornerbos. Na een stranddag of een dag in het bos heeft u geen zin meer om te koken. Een lekkere snack, drankje of ijsje is dan een uitkomst. De eigenaren zijn gezellige, ondernemende jonge Terschellingers. Vlotte bediening en humor. Folder van Terschellinger Natuurtochten hier verkrijgbaar.

Hoorner eendenkooi

Deze eendenkooi is heel mooi gerestaureerd door Staatsbosbeheer, SBB.. De boswachter vertelt u, hoe in Nederland een kooiker eenden houdt en vangt. Op hun programma kunt u kennismaken met rondleidingen hierin. Boekingen uitsluitend bij VVV te West-Terschelling.

Lies

Supermarkt Cupido

Kleine, welvoorziene, goed verzorgde supermarkt en kruidenier. Echt Terschellinger familiebedrijf, met Terschellinger personeel en daarbijbehorend alle persoonlijke service en hartelijkheid. Bezorgservice.
De folder van Terschellinger Natuurtochten is hier verkrijgbaar.

Kaasboerderij "Pieter Peitshoeve"

Cees en Rinske runnen samen de boerderij met kaasmakerij en veehouderij. Cees stamt van een oude, bekende Terschellinger familie af. Hij is veehouder in hart en nieren. De bedrijfsvoering is modern, echter tegelijkertijd typisch Terschellings. Het is een middelgroot bedrijf. Rinske runt de kaasmakerij en heeft er ook een boerderijwinkel bij. Hier kunt u vele Terschellinger kaassoorten en zuivelproducten kopen. Ook zijn hier tal van reformproducten en souvenirs, speelgoed en hebbedingen, die met boerderij en Terschellinger landleven te maken hebben te koop. Cees en Rinske geven ook rondleidingen. U krijgt te zien, hoe een kaasmakerij werkt en hoe wij in de Terschellingerpolder aan veeteelt doen. Cees zit vol van echte Terschellinger verhalen en overwegingen. Daarom werkt Terschellinger Natuurtochten o.a. ook met hen samen. 's Maandags starten wij hier in het hoogseizoen ook onze dagtocht over 'Typisch Terschelling'. Hun rondleiding over het bedrijf is voor ons het begin van deze dagtocht.
Folders van Terschellinger Natuurtochten zijn hier verkrijgbaar.

De Bijenkorf

Wiebe de Haan is hier de imker, heel enthousiast, gemotiveerd en gastvrij. Bij hem komt u van alles over bijen en honing te weten. Hij geeft u een interessante en persoonlijk gerichte rondleiding over zijn imkerij. Een imkerij is in feite een bijenboerderij. Hier worden bijenvolken verzorgd als de veestapel bij veeboeren. U kunt hier zelfs bijenvolken in bijenkorven van binnen zien in doorzichtige bijenkorven. U ziet hier ook hoe een imker zijn bijenvolken verzorgt en ervoor zorgt hoe wij aan honing komen. Een eeuwenoud beroep dat juist op Terschelling nog door velen wordt beoefend.

Hotel Restaurant De Walvisvaarder

Enige eerste klas hotel van Oost-Terschelling, het dichtst bij de Boschplaat gelegen. Roel Trip, de vader van de huidige hotelier, kan zomaar spontaan, muzikaal optreden met zijn accordeon of, hij bespeelt het elektronisch orgel. Er is hier een zeer gezellige lounge met openhaard en bar, waar ook Terschellingers welkom zijn. Het is een groot hotel, in het dorpscentrum, aan de Dorpsstraat. Aan de straat ligt het oorspronkelijke gedeelte, in een oude Terschellinger boerderij. Aan de achterzijde ligt de grote nieuw aangebouwde vleugel, onopvallend en uit het zicht, in de tuin. Hier zijn beschutte, zonnige terrassen met een mooi uitzicht op het Terschellinger landschap. Folder van Terschellinger Natuurtochten hier verkrijgbaar.

Formerum

Eetcafé De Rustende Jager

Gezellige, echte Terschellinger uitspanning met zonnig terras. Uitzicht op een wijds, typisch Terschellinger landschap met zicht op Landrum. Het gehele jaar geopend. Hier treden vaak muziekbands op. U kunt hier lekker en niet te duur eten en drinken in een gezellige, ongedwongen sfeer.

Midgetgolf De Molenbaan met zomercafetaria

Leuke accommodatie, gerund door een aardig en hardwerkend Terschellinger echtpaar. De midgetgolfbaan is zeer beschut gelegen in een mooie tuin, vlakbij de molen van Formerum. De snacks zijn van zeer goede kwaliteit en er is een zeer ruime keus. Hier is de folder van Terschellinger Natuurtochten verkrijgbaar.

Mier Super De Boer
Deze supermarkt wordt bemand door Terschellinger personeel. Dat geeft altijd een gemoedelijke sfeer. Het assortiment is zeer uitgebreid en van zeer goede kwaliteit. Dat betekent dat u hier vele lekkere hapjes kunt kopen. In deze Super is ook een goede slagerij en goede banketbakkerij gevestigd.

Fietsenverhuur Willem Zeelen
De fietsenverhuur ligt tegenover Super de Boer. Het geheel ziet er goedverzorgd en gezellig uit. Deze vestiging is de hoofdvestiging van dit fietsenverhuurbedrijf. Zij hebben hier ook een fietsenwinkel. U heeft hier uitgebreide keuze. Over het gehele eiland heeft dit bedrijf filialen. Dat is gemakkelijk wanneer u onderweg pech heeft. U kunt dan gemakkelijk van fiets wisselen.

Ponyverhuur De Prairie
(voor de mensen met kleine kinderen)
Alleen in de schoolvakanties open, maandag t/m zaterdag.
Mensen kunnen daar met kinderen een Shetland pony huren en rondjes in de bak rijden, of een mini-natuurtochtje van een half uur door het Formerumer bos maken met wandelpony. Zeer onthaastend.
www.deprairie.nl

Landrum
Automobielbedrijf Hoekstra
De meest oostelijke benzinepomp van Terschelling. Monteurs van dit garagebedrijf zijn ouderwetse, kundige, hartelijke, Terschellinger vaklui. Zij kunnen auto's van de meeste merken en types repareren. Waar kom je zulke mensen nog tegen! Mocht u panne hebben, ga dan bij hen langs.

Imkerij 'De Honingkoning van Landrum'
Specialist in de zeer zeldzame, exclusieve, licht zilte, Terschellinger lamsoorhoning van de Boschplaat.

Midsland
IJssalon Italia
Gezellige ijssalon met een huiselijke sfeer
U kunt hier ook terecht voor eenvoudige koude en warme gerechten, gebak, limonade, koffie en thee. Leuk terras aan dè winkelstraat van Midsland. De folder van Terschellinger Natuurtochten is hier verkrijgbaar.

Eetcafé De Dammesaan
Vlakbij de kerk. Vooral in de winter gezellig, oudbruin, Terschellinger eetcafé-biljart. Dus, het gehele jaar geopend.

Fietsenverhuur fa. De Groot
Fietsenverhuur en reparatie. Vlakbij de kerk. Er is een soort van 'winkel van Sinkel' bij; een typisch Terschellinger bedoening. Hier kunt u souvenirs, goed speelgoed, wat kleding, schoenen, klompen met echte, ouderwetse klompsloffen ofwel klopsokken, strandspullen en prentbriefkaarten kopen. De folder van Terschellinger Natuurtochten is hier verkrijgbaar.

PTT/BRT-info-kantoor ofwel het postkantoor van Midsland
BRT=Bungalow en Recreatiebeheer Terschelling. Vlakbij de kerk. Dit kantoor kunt u bungalows, zomerhuisjes en appartementen in portefeuille. Desgevraagd kunt u hier leuke Terschellinger accommodaties huren. U kunt daarbij gebruikmaken van diverse diensten zoals linnenverhuur, levering van openhaardhout, schoonmaak e.d.. U kunt hier ook allerlei wens-, gelukwens-, gelegenheids- en prentbriefkaarten kopen. Het is hier een echt aanloopkantoor voor informatie over tochten, excursies, rondvaarten zoals zeehondenvaarten en tochten over de Waddenzee. Hier is ook het centrale boekingskantoor van Terschellinger Natuurtochten gevestigd.

Terschellinger Goud en Zilver Smederij
Echt-Terschellinger bedrijf, dat door Raoul en Alice Cruiming wordt gerund. Beiden zijn edelsmid en juwelier. Hun werkplaats is in de winkel, ofwel de winkel is in de werkplaats. Zij ontwerpen en repareren zelf. Als u hier binnenstapt kunt u hen ambachtelijk bezig zien.

Slijterij De Spiegel
Eimert en Lies Bennink willen u graag adviseren over goede wijnen en Terschellinger drankjes. Dit is ook weer zo'n gezellig Terschellinger adres met alle persoonlijke aandacht en advies op wijngebied.

Cafetaria De Clipper
Een goed voorzien cafetaria, waar u gezellig kunt zitten en na een vermoeiende, sportieve dag, van een snelle snack kunt genieten.

Pieter Peits winkeltje
Vele lekkernijen, kazen van de boerderij, buitenlandse kaas en reformproducten. Het is een filiaal van de Pieter Peitshoeve te Lies. Folder van Terschellinger Natuurtochten hier verkrijgbaar.

Midsland-Noord
Restaurant 't Golfje
Knus, intiem restaurant in een klein, Terschellinger huisje. In de zomer kunt u er heerlijk buiten op het terras zitten en heeft u wijds uitzicht tot aan de Brandaris. Typisch Terschellinger landschap. Ook midgetgolf. Folder van Terschellinger Natuurtochten is hier verkrijgbaar.

Mexicaans Restaurant El Leon Rojo
Gezellig, informeel, gastvrij, met goede keuken, niet te duur.

Baaiduinen
Glasblazerij van Rumkorf
De heer Rumkorf, ook weer zo 'n eigengereide Terschellinger. Hij is een van de laatste ambachtelijke glasblazers van Nederland. Deze heer is reeds hoogbejaard, maar zeer bijdetijds en vol humor. Hij laat u in zijn werkplaats zien, hoe dit eeuwenoude ambacht werkt. Als gids van Terschellinger Natuurtochten heb ik ook oog voor de menselijke natuur en zijn natuurlijke talenten. De heer Rumkorf heeft zulk een talent en ik hoop dat hem nog een lang leven is beschoren, ondanks zijn hoge leeftijd. Misschien is er binnenkort iemand, die dit prachtige ambacht van hem wil leren.

West-Terschelling
Postkantoor
In de Torenstraat, tussen de Brandaris en de haven. Hier is ook een internetcorner. Terschellinger Natuurtochten heeft hier een boekingskantoor.

Boekhandel Funke
Gerenommeerde boekhandel met veel lectuur en litteratuur over Terschelling. Hier kunt u folders krijgen van Terschellinger Natuurtochten.

De Bijenkorf
Vakantiekleding, strandspullen, souvenirs, glaswerk en serviesgoed enz..

Willems Winkel Fries en Smit
Bijgenaamd Willem Antiek. Vele interessante snuisterijen en hebbedingen, exclusieve kleding, schoeisel enz..

Tabakspeciaalzaak Sijpie
Dè tabakshandel van Terschelling. Deze zaak heeft zijn eigen huismerksigaren en vele mooie en leuke spullen voor rokers, met name voor pijprokers.
Hier is ook een boekingskantoor van Terschellinger Natuurtochten.

Vishandel De Bakvis
Welvoorzien met heerlijke, verse vis. De zoute haring is hier voortreffelijk. De eigenaar, Hessel Starrenburg is een oud-visserman. Een goede garantie voor uitstekende vis! De winkel is het gehele jaar geopend. U kunt hier ook gezellig zitten en ook visgerechten met frites en heerlijke sausjes op plates. Dit is een typisch Terschellinger adres. Ook hier vindt u folders van Terschellinger Natuurtochten.

Viskraam aan de haven 'Aike van Aike'
Viskraam aan de haven bij de bootterminal, waar u o.a. uitstekende, verse zoute haring aan de 'steert' kunt eten.

Cafetariawagen De Bakman
In de winter kunt u hier uitstekende gefrituurde meeneemhapjes kopen. 's Zomers staan deze jonge, Terschellinger ondernemers met hun wagen aan de rand van het Hoornerbos. Ook hier kunt u folders van Terschellinger Natuurtochten meenemen.

Pickwick's Steakhouse
Uitstekend steakrestaurant, waar u erg gezellig kunt eten. De gerechten worden leuk op gediend, de groente is hier erg lekker. Deze zaak wordt door jonge, ondernemende Terschellingers gerund. Dit is een adres waar ook eilanders graag eten. De folder van Terschellinger Natuurtochten is ook hier verkrijgbaar.

Brasserie Restaurant Brandaris
Sfeervol grand café, wordt door de ondernemers van Pick Wick gerund. Zij staan dus borg voor uitstekende kwaliteit. Gezellige, informele sfeer. Ook hier vindt u de folder van Terschellinger Natuurtochten.

Chinees Restaurant De Chinese Muur
Zeer goed restaurant, zomer en winter geopend. Uitgebreide menukaart. Goed verzorgde, snelle afhaalservice. Aan de bar kunt u, terwijl u wacht, gezellig een drankje bestellen en de krant lezen. Ook hier vindt u weer de folders van Terschellinger Natuurtochten.

Café Restaurant Hotel Nap
Goed restaurant, met een leuk terras, aan de voet van de Brandaris. De folder van Terschellinger Natuurtochten is hier verkrijgbaar.

Restaurant Zeezicht
Leuk, levendig uitzicht op passagiers- en vissershaven en Waddenzee. Deels overdekt terras onder veranda. De folder van Terschellinger Natuurtochten is hier verkrijgbaar.

Café Biljart Lieman
Oudste café van Terschelling. De eigenaar is een jonge ondernemer van Oost-Terschelling. Hij is ook speelman en kan 's avonds zomaar spontaan optreden. Dit is hèt café voor Terschellingers en visserlui.

Strandpaviljoen De Walvis
Gezellig paviljoen aan het einde van de Waddenpromenade; aan het begin van Het Groene Strand; met een typisch Terschellinger uitzicht op de Waddenzee met in de verte, zicht op Vlieland. Deels overdekt, maar tocht zonnige terras op het zuiden, onder veranda. Ook tijdens een groot deel van herfst en winter geopend.
Folder van Terschellinger Natuurtochten hier verkrijgbaar.

Natuurhistorisch museum Centrum voor Natuur en Landschap
Onder andere een prachtig zeeaquarium en animatie van vogelgeluiden met daarbij vanalles over vogels en verdere natuur op Terschelling. Veel voorlichtingsmateriaal, lectuur en folders, ook van Terschellinger Natuurtochten.

Cultuurhistorisch museum Het Behouden Huis
Gevestigd in een van de mooiste, historische commandeurshuizen van Terschelling. Beroemd is het oude, historische, typisch Terschellinger interieur. Ook hier vindt u onze folder van Terschellinger Natuurtochten.

Visserijmuseum
Interessant museum over de Terschellinger visserij door de eeuwen heen. Hier kunt u ook mooie souvenirs kopen, die met zeevaart van doen hebben. De folder van Terschellinger Natuurtochten is ook hier verkrijgbaar.

Zeevaartmuseum
Vanalles over zeevaart, navigatie, scheepvaart in de Oost en West.

Trix Garnalen vissen met de TS9
Telefoon 0653 41 19 52
De TS9 is een echt Terschellinger vissersschip. Het is geen verbouwd vissersschip, speciaal aangepast om verwende toeristen luxueus mee te nemen op een of andere rondvaart. Het is een echt vissersschip in vol bedrijf. U mag mee uit vissen, echt vissen met een Terschellinger visserman.
Echte Terschellinger vissers doen aan kustvisserij, hoofdzakelijk op garnalen. De echte Hollandse noordzeegarnaal komt hier vandaan.
De letters in het registratienummer op de steven van het schip, geven de thuishaven aan. Terschelling heeft haar eigen vissersvloot. De kenletters voor Terschelling zijn 'TS'. Zo hebben wij bijvoorbeeld voor Harlingen de letters 'HA', voor Wieringen 'WIE', voor Urk 'UK' en ga zo maar door.

Fietsenverhuur Tijs knop
Diverse soorten van fietsen en bijbehorende dingen. Direct aan de haven, aan het begin van de Torenstraat, naast het VVV-kantoor.

Fietsenverhuur Willem Zeelen
Filiaal van de fietsenverhuurder Willem Zeelen, die over het gehele eiland vestigingen heeft. Als u bij aankomst hier uw fiets huurt, wordt de bagage gratis op uw vakantieadres afgeleverd. Bij vertrek wordt deze weer opgehaald.

Historische Rondleidingen door West
Interessante cultuur-historische rondleiding door het dorp West. Uw gids, Bouke Boonstra, is gewezen hoofd van een der lagere scholen op ons eiland. Na zijn vervroegde pensionering heeft hij zich toegelegd op een grondige studie over geschiedenis en cultuurhistorie, in samenwerking met Het Behouden Huis, hèt cultuurhistorische museum van Terschelling. Zijn activiteit is geïntegreerd in het programma van rondleidingen van SBB. Hij is nu ook ambtenaar bij SBB. Kaartjes en inlichtingen zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de VVV.

VVV
Deze instelling is, in vergelijking met de overige VVV's in den lande, een veelzijdig instituut met vele diensten zoals: verhuur van vacantieaccomodaties, bemiddeling in vacantieaktiviteiten, verkoop van kaartjes, treinkaartjes, boeken, souvenirs, plattegronden en landkaarten, bouwplaten van b.v. de Brandaris en verdere zaken over Terschelling, die min of meer in de lijn van de VVV liggen. Hier kunt u ook reserveringen doen, ook voor Terschellinger Natuurtochten. Aangezien ons gidsenbedrijf een onafhankelijke onderneming is en de plaatselijke VVV-Terschelling nauwe banden met SBB heeft, zijn desgevraagde inlichtingen over Terschellinger Natuurtochten aan de balie alhier vaak summier. Als u graag met ons meewilt op onze tochten en hier kaartjes wilt kopen, verdient enig doorvragen aanbeveling. Vraag dan nadrukkelijk naar gidsen van Terschellinger Natuurtochten.

Terschellinger Natuurtochten
Overigens beschikken wij over een netwerk van boekingskantoren over het gehele eiland.

Het gidsenbedrijf Terschellinger Natuurtochten heeft op deze website zijn best gedaan u van uitgebreide informatie te voorzien. Indien er aanvullingen of verbeteringen nodig of gewenst zijn houden wij ons aanbevolen.

Lijst van telefoonnummers

Oosterend
Heartbreakhotel 448634
Eetcafé De Boschplaat 448821
Daan Pootjes 448983
Vogelexcursie, via VVV 443000
Fietsenverhuur Albert de Boer 448536
Hoorn
Café De Groene Weide 448459
Tapas Restaurant De Reis 448424
Restaurant De Koegelwieck 449496
Café Rest. Slijterij Zonneweelde 448931
Fietsenverhuur Terpstra 448608
Fietsen Verh. Repar. Cor Bakker 448743
Warenhuis Ben van Alles, 448833
Boekingskant. Tersch. Nat. Tocht. 448833
Huifkar, Paardenverh. Terpstra 448837
Cafetariawagen De Bakman bestellen a/d wagen
Hoornereendenkooi, via VVV 443000
Lies
Supermarkt Cupido 448862
Kaasboerderij Pieter Peitshoeve 448501
De Bijenkorf 448400
Hotel Rest. De Walvisvaarder 449000
Formerum
Eetcafé De Rustende Jager 448589
Midgetgolf Cafetaria Molenbaan 448439
Mier Super De Boer 448729
Fietsenverhuur Willem Zeelen 448309
Landrum
Automobielbedrijf, benzinepomp Hoekstra en Reitsma 448050
De Honingkoning 448164
Midsland
IJssalon Italia 448591
Eetcafé De Dammesaan 448561
Fietsenverhuur fa. De Groot 448704
Postkantoor, PTT/BRT-info-kant. 449104
centraal kant. Tersch. Nat. Tochten 449300
Tersch. Goud- en Zilversmederij 449696
Slijterij de Spiegel 448500
Cafetaria De Clipper bestellen i/d zaak
Pieter Peitswinkeltje 448090
Midsland-Noord
Restaurant 't Golfje 448105
Mexicaans rest. El Leon Rojo 449350
Baaiduinen
Glasblazerij, Ramara agenturen 448464
West-Terschelling
Postkantoor voorlopig 442358
Boekingskant. Tersch. Nat. Tochten 442358
Boekhandel Funke 442098
De Bijenkorf 442287
Willem Antiek 442688
Tabakspeciaalzaak Sijpie 442384
Boekingskant. Tersch. Nat. Tochten 442384
Vishandel De Bakvis 443093
Vishandel Noordzee bestellen a/d kar
Cafetariawagen De Bakman bestellen a/d wagen
Pickwick's Steakhouse 442223
Brasserie Restaurant Brandaris 442554
Chinees Rest. De Chinese Muur 442630
Café Restaurant Hotel Nap 443210
Restaurant Zeezicht 442268
Café Biljart Lieman 449568
Strandpaviljoen De Walvis 442071
Natuurhist. Museum Centrum voor Natuur en Landschap 442390
Cult.hist. mus. Het Behouden Huis 442389
Visserijmuseum 443388
Zeevaartmuseum 442984
Garnalen vissen met de TS9    0653-411952
Fietsenverhuur Tijs Knop 442052
Fietsenverhuur Willem Zeelen 448309
Hist. Rondleidingen, via VVV 443000
VVV 443000